Szellemi alkotások joga

Megbízóink képviselete során tapasztalatot szereztünk az iparjogvédelem, a szerzői jog, a személyhez fűződő és szomszédos jogok, valamint a védjegyoltalom területén.

A klasszikus szerzői és iparjogvédelmi feladatokon túl az elektronikus média térnyerésével jogi tanácsadásunk során egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk Megbízóink reklámanyagainak véleményezésére, honlapjaik jogi nyilatkozatának előkészítésére, és közreműködünk igényérvényesítésük során az általuk közzétett tartalmak jogosulatlan felhasználása esetén.

Jelentős tapasztalattal rendelkezünk továbbá a hazai, közösségi és nemzetközi védjegyoltalom területén, számos közösségi védjegy lajstromozásában működtünk közre. Jogi tanácsot adunk ügyfeleinknek a védjegyoltalom területén, képviseljük őket a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban MSzH), illetve az alicante-i székhelyű OHIM előtt hazai és közösségi védjegykutatás és védjegybejelentések során, valamint a védjegy nemzetközi kiterjesztése során a Madridi Megállapodás és a Madridi Jegyzőkönyv alapján. Munkánkkal elősegítjük a védjegyoltalomból eredő jogok és kötelezettségek érvényesítését, szükség esetén képviseljük Megbízóink érdekeit a védjegybitorlókkal szemben. Megbízóink gazdasági tevékenységét használati engedélyek, licencia szerződések kidolgozásával és véleményezésével is támogatjuk.